Biografie:
Eduard heeft al jarenlang ervaring als muzikant en zanger. Al vele jaren treedt hij professioneel op voor zeer uiteenlopende gezelschappen.
Hij heeft in zijn jongste jaren al zelfstandig opgetreden en in bandjes. Daarna was hij jaren zanger en gitarist van de Drifting Five. Snel heeft hij zijn eigen band opgericht: De Eduard Hagenstein Band is samengesteld uit zeer professionele en ervaren muzikanten.

Troubadour:

Eduard is wel een hele moderne troubadour. Hij heeft inderdaad de outfit van een troubadour, treedt solo op en hij speelt en zingt wel degelijk hele mooie moderne en oude Nederlandse liederen. MAAR: zowel alleen als met zijn band brengt hij ook rock & roll, blues, ballads, reggae en pop-muziek ten gehore.

Speelstijl:

Eduard zijn gitaarspel is uniek en meeslepend. Veelal treedt Eduard solo op, waarbij hij zijn zang alleen met de gitaar (luit) begeleidt. Door zijn unieke speelstijl weet hij in z'n eentje ieder gezelschap op de dansvloer te krijgen met o.a rock & roll en reggae.

  Instrument: Luit
Het instrument dat Eduard bespeelt is een gitaar in de vorm van een luit. We noemen het daarom dan ook maar een Lutaar. Dit instrument is speciaal voor Eduard gemaakt door een goede vriend. Voor foto's van het proces van houten plank naar wonderschoon instrument moet u klikken op de foto hiernaast.

  CD's en LP's:
Eduard heeft vroeger al meerdere singles en LP's gemaakt.
Verder heeft hij de CD "Eduard Hagenstein Aangenaam" uitgebracht.
Ook heeft hij belangenloos meegewerkt met het opnemen van een CD ten bate van de Daniël den Hoed kliniek. Eduard heeft bijgedragen met de volgende nummers: Power of Love, A road ahead en Tears in heaven. Naast Eduard hebben o.a Ben Cramer en Lee Towers ook hun steentje bijgedragen.


T  (078) 6177270
W   www.eduardhagenstein.nl
Waterman 193
F  (078) 6171975 E   troubadour@eduardhagenstein.nl 3328 RK Dordrecht Website powered by Best4u Media B.V.